Over mij

Tijdens mijn studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heb ik kennis gemaakt met keramiek door mijn toen desbetreffende docent Jan van den Burg. Ik was direct verliefd, op het materiaal, de technieken maar vooral op alle mogelijkheden die er zijn. Jan was een docent die jou eerst alles liet ontdekken op de oude manier voordat je met nieuwe technieken aan de slag mocht. Ik heb door hem eerst geleerd om op een oude schopschijf te draaien voordat ik de luxe van een elektrische schijf ontdekte. Bezig zijn met keramiek was daarom voor mij een ontdekkingsreis, en dat is het nog steeds, want je bent nooit uitgeleerd omdat er zoveel mogelijk is.

Ik ben daarom na mijn studie begonnen aan de Kleiacademie in Osdorp om de technieken beter te leren. Ik heb daar in 2 jaar tijd veel geleerd en meerdere certificaten behaald. Sinds 2018 werk ik bij Het Amsterdams Kleibedrijf, een deel atelier waar ik aan mijn eigen collectie kan werken en kan blijven onderzoeken. Ook ben ik daar werkzaam als docent voor de draai- en handvorm cursus voor beginners. Een toffe manier om de ambacht door te geven aan wie daar interesse in heeft.

Ik kom tot rust als ik aan het draaien ben maar ik krijg er ook energie van. Glazuren is mijn favoriet, omdat de uitkomsten je verrassen en je hierdoor de grondstoffen steeds beter leert kennen. Omdat het glazuur het werk afmaakt door de glans, de matheid, de kleur en combinaties daarvan. Ik ben daarom erg aan het onderzoeken en het is een groot leerproces. Ik heb o.a. zelf klei gewonnen in Spaarnwoude, deze klei heb ik gezuiverd en hier maak ik mijn eigen glazuren mee. 

Neem een kijkje op mijn website en leer mijn werk kennen. Ik hoop dat je er net zo enthousiast van wordt als ik.